ByzRev 06.2024.026: Joanna Benčeva, Трапезата във византийско-балканския свят X–XV век: [Die Ernährung in Byzanz und auf dem Balkan, 10.–15. Jahrhundert]. Sofia: ИК „Гутенберг“ 2019. - Simeonov, Grigori (The Byzantine Review, 2024)
Joanna Benčeva, Трапезата във византийско-балканския свят X–XV век [Die Ernährung in Byzanz und auf dem Balkan, 10.–15. Jahrhundert]. Sofia: ИК „Гутенберг“ 2019. 316 S. – ISBN 978-619-176-157-9